1 april 2014

Skojigt värre. Eller skojigt bättre...

Idag är det 1 april. Dagen du måste tåla att bli skämtad med. Eller du kanske inte är så lättlurad.
En del andra var det dock. Här några riktigt bra 1 april-historier.

2010 läste vi om killen som fick barn med fyra mammor samtidigt. Och var på bild samma dag med fyra olika barn, fyra olika mammor. Helt seriöst förklarade han för VK, Västerbottenkuriren att föräldraledigheten skulle han ta "lite på uppstuds".


2013 berättade polisen i Växjö på Facebook att de skulle börja auktionera ut beslagtagen sprit. Pengarna skulle bland annat användas för att införskaffa två nya fylleceller...


2013 var det också lite kul  med SAS reklam-aprilskämt på FB. Införandet av gilla-knappar i taket ovanför stolartna skulle göra att passagerarna kan "gilla" SAS. de drygt 2000 kommentarerna på inlägget visar dock inte alltid på att skämtet uppskattades. 1957 (jo, så tidigt) berättade seriösa BBC om hur schweizarna hade ett riktigt bra skördeår, speciellt för spaghetti. Klicka här, rolig läsning om än på engelska.1962 genomfördes den Sveriges mest kända aprilskämt, i alla fall för de äldre. En nylonstrumpa skulle göra svartvita TVn färgrik. 1974 oroade vulkanen Edgecumbes utbrott många i intilliggande staden Sitka, Alaska. När invånarna sprang ut på morgonen första april såg de hur svart rök reste sig från den gamla kratern. Det var dock bara en lokal man vid namn Oliver "Porky" Bickar som släpat upp en massa bildäck och sedan tänt på. När kustbevakning vågade ig på en flygning med helikopter ovanför själva kratern såg de stor mängden bildäck och en hälsning skriven med drygt 15 meter höga bokstäver: "April fool". Klickar du här kan du läsa en färsk tidningsartikel om skämtet.
#blogg100 - 032

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar