18 april 2016

För allas lika värde...

... måste vi inse hatet mot de som försvarar detta att vara lika värd. Och försvara de som försvarar demokratin. Nättrollen måste helt enkelt ut i ljuset och tyna bort i friska solens ljus.

De är många nu, kvinnorna som vittnar dels om det oresonliga, svarta hatet mot dem, bara eftersom de anser att kvinnor och alla andra ska vara lika mycket värda som en vit medelålders man. För bara ett par dagar syntes detta i en ledarkrönika i AB av Fredrik Virtanen. Det intressanta är hans redovisning av att det ser likadant ut i andra delar av världen. Citat ledarkrönikan:
"Myndigheten för kulturanalys rapporterade i veckan att 35 procent (ungefär samma siffra som för journalister) av svenska författare och 21 procent av konstnärerna utsätts för hot och trakasserier. 58 procent av hoten ansåg författarna kom från Sverigedemokrater och 15 procent från jihadister.

I England är hatet likadant, visade den brittiska tidningen The Guardians undersökning av kommentarerna på tidningens hemsida de senaste tio åren, cirka 70 miljoner åsikter. Åtta av de tio mest utsatta skribenterna var kvinnor, särskilt om de skrev om teknik, sport eller andra traditionellt manliga ämnen. De två andra mest utsatta skribenterna var svarta män. Och de mest brännande ämnena var rasism och feminism. De arga, rädda konservativa männen är en världsomspännande rörelse som plockats upp av högerpopulistiska och rasistiska politiker överallt." Slut citat. Hela hans krönika ser du när du klickar härOch samma dag vittnar återigen Expressens krönikör Jenny Strömstedt om detta hat och varför hon fortsätter ändå. Citat ur krönikan:
"Jämställdhet är en absolut nödvändighet för världens överlevnad.
En ständig genomlysning av våra könsroller, de där diffusa förväntningarna som inte syns i rättvisekolumner, och dess konsekvenser för maktfördelning är livsviktig för att uppnå de värden som det internationella samfundet påstår sig sträva efter: Mänskliga rättigheter, hållbar tillväxt, ja till och med den sagolika drömmen om fred på jorden."
Hela hennes goda krönika kan du läsa när du klickar här.

Sammanfattningsvis. Är du en äkta man och förstår vad som är rätt, demokratiskt, modernt och hederligt så ställer även du dig upp och försvarar oss. Och i oss ingår kvinnor, svaga och utsatta. För världen, det är liksom vi det.
#blogg100 - 049

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar