28 april 2016

Drivande kommunikation.

Träffade härom dagen är kille som kanske inte är känd för att vara vare sig en lirare eller speciellt kändis-mässig. Men han representerar det som alla lag ibland behöver, oavsett om det handlar om sport, näringsliv eller annan organisation. Hen som alltid ställer krav på sitt gäng, men mest på sig själv.

Andreas Augustsson, 
inför matchen mot Örebro, 
september 2012.
Just denna kille kanske inte heller fick sitt rättmätiga tack och det har alltid varit en tagg i min mentala sida. För när IF Elfsborg tog hem sitt andra SM-guld på senare år, tvingades han lämna klubben. Det som mest gör ont är att han inte fick bli avtackad (som till exempel Anders Svensson och Andreas Klarström förra hösten) inför sin publik.

Det går en del rykten om Andreas Augustsson, som spelade för Elfsborg båda SM-guldåren 2016 och 2012. Till exempel att han skällde ut Anders Svensson på första träningen och att Oscar Hiljemark ville vara tuff och därför rakade av sitt hår för att ha det som Andreas hade det. Vet inte om dessa rykten är sanna eller falska, men jag vet att Andreas är typen av spelare som du älskar att ha i ditt lag och hatar att möta. Stenhård fysisk, ofta på gränsen. Men han är också domarnas älsklingsspelare - eftersom han aldrig klagar på domare. Killen som alltid accepterar domslutet, oavsett hur arg han är.

Kraven driver på
Men. Framför allt. Killen som ställer höga krav på alla han arbetar med. Som anser att alla ska göra sitt yttersta. Som vill att hans lag åtminstone alltid ska ha hedern i behåll. Och som försöker göra sitt eget jobb bäst. 
Träffade honom i affären för någon dag sedan och tackade personligen eftersom jag verkligen tycker att han gjorde en stor insats för klubben. Stort av honom att snacka en stund. Stort också att ha hjärta för klubben (som just nu spelar bra, men som ligger långt ner i tabellen). För vi pratade även lite om hur läget var just nu.

Hur som helst.
Stort tack för allt du gjort för min klubb Elfsborg - Andreas Augustsson, hatten av!
#blogg100 - 059

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar