16 juni 2015

Receptet för en modern kurs.

Som du kanske vet har jag under det senaste året arbetat en del med en ny kurs i Gatufoto/Street photography. Den levereras via något som heter Daily Bits of, där kurserna är intressanta, enkla att få till sig, lätta att läsa och mer eller mindre helt gratis. Själv har jag som nästa mål att översätta kursen till engelska inom fyra månader.

Kul då att webbsidan, med Niklas Laninge i spetsen, nu ger ut tips om hur varje kurs kan bli än bättre. Och än roligare för mig och Daniel Eliasson (som skrivit gatufotokursen tillsammans) att vi resonerat ungefär som Niklas gör när vi skapade vår 20 bitars kurs.

Det är alltid kul att kunna dela information och insikter hur saker fungerar, så här lite om Niklas tips för en bättre kurs via Daily Bits.

1. Skriv kort. Inte mer än 1300 texken och det ska ta mindre än två (2!) minuter att läsa din dagliga text.

2. Använd personligt tilltal. Det personliga fungerar mycket bättre och är lättare att ta till sig än det formella, faktaspäckade.

3. Bifoga något extra. Skicka gärna med en enkel uppgift som kursdeltagaren kan utföra. Det kan också vara tips med länkar till fördjupad läsning. 

Detta vara bara ett kort utdrag ur texten, som är skriven på engelska. Hela blogginlägget, med hänvisning till statistiken över kurserna på Daily Bits hittar du om du klickar här.
Och har du något intressant som du förmedla, kan även du skriva en kurs för Daily Bits!
#blogg100 - 108

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar