11 juni 2015

Hur flödet fungerar.

Att försöka göra sin röst hörd (eller sin text/bild synlig) på internet är inte alltid helt enkelt. Som tur är finns idag många som sysslar med detta professionellt. De har bättre koll på till exempel när ett inlägg ska göra och hur, för att inlägget ska fick större genomslag. Så här några enkla tips hur din sociala flöden-kommunikation kan synas bättre.

Det finns många sätt att göra fel på, fast även många sätt att göra rätt på.

Kent State undersökte
Hur vi vet allt detta? I ett stort examensarbete på nätuniversitetet Kent State har allt detta undersökts eller gått igenom, se nedan. Mycket av detta är riktat till affärsverksamheter, men kan med lätthet användas även för privata användare. En grafik med resultatet av arbetet finns nedan.

Här fyra detaljer från genomgången:
1. Använd aldrig för många så kallade "hashtags" / brädgårdar (#). På twitter minskar synbarheten märkbart om de är fler än två i en tweet.

2. För att få uppmärksamhet på Facebook är foton och bilder metoden. Generellt sett ger ett inlägg med bild drygt dubbelt så många kommentarer som ett utan.

3. För att göra ditt innehåll mer sökbart, använd gärna YouTube. Hos Google står YouTube för drygt en fjärdedel av alla sökningar

4. Och för dig som håller på med varumärken är Pinterest platsen. Användare där följer i genomsnitt fler än nio detaljhandlare på siten.
#blogg100 - 103


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar