5 maj 2015

Gatufoto handlar om att våga.

Så är den äntligen klar. Kursen för gatufotografer som jag och Daniel Eliasson skrivit. Just nu på betatest med några få testpersoner - för att korra och justera. Sedan släpper vi den för alla, gratis och mycket givande. Visst vill du prova?

Vi har skrivit den tillsammans med Daily Bits och det är via den sidan som du så småningom kan anmäla dig och gå kursen, som en 20 bitars ebrevs-kurs. Mycket behändig.

Nöjd som jag (vi) är vill jag ändå ge dig en försmak och ger dig här introduktionstexten till vår kurs. Vi ses på stan!
-------------------------------------

Gatufoto / Street photography
Dokumentera din värld

Gatufoto (street photo) är att med din kamera dokumentera människor och deras liv i den urbana miljön - allt det som människan skapar, påverkar och förändrar. Det handlar om att direkt och nära skildra vår egen vardag.


Gatufoto anser vi vara det ultimata fotograferandet, eftersom gatufotografen måste vara beredd på vad som helst. Vilket i sin tur gör gatufoto till en mycket pedagogisk fotoform. För du får stor nytta av erfarenheterna inom gatufoto i alla andra former av foto - naturfoto, familjefoto, sport- och pressfoto, porträttfoton eller kanske bara enkla selfies.
Denna kurs ger dig många tips, men även utmaningar. Vi lär ut tekniska möjligheter och sociala knep. Samtidigt som vi berättar om regler och lagar. Och vi tror att kursen ger en lust att fota mera. För vi lovar dig en resa i mod, fotografi, socialt samspel och att utmana sig själv med visst tekniskt kunnande. Din belöning? Fantastiska bilder som berättar en historia.
En detalj bara; trots att det heter gatufotografi är det aldrig själva gatan vi är intresserade av.
Om skribenterna:
Daniel Eliasson har varit gatufotograf det senaste decenniet, och håller workshops och kurser inom gatufoto på bland annat Folkuniversitetet och Scandinavian Photo. Han har publicerats och intervjuats i diverse sammanhang både i Sverige och utomlands. Du kan följa honom på Facebook: www.facebook.com/DanielEliassonPhotography
Gunnar Fägersten Novik är en hängiven gatufotograf sedan flera år tillbaka. Han har arbetat som journalist i mer än 20 år och även med marknadsföring och affärsutveckling. Driven skribent som anser att bilder är en naturlig del av berättelsen. Du kan följa honom på dels Facebook eller på Wordpress: www.facebook.com/GFNstreet / gfnstreet.wordpress.com
-------------------------------------

För övrigt la jag ut ett inlägg häromdagen, som är en direkt referens till kursbit #14. Kommer du ihåg den?

Sugen? Hör av dig till mig, så skriver jag upp dig på en lista för de som ska bli påminda när kursen släppts fri... 
#blogg100 - 66
PS - För övrigt anser jag att BABALAS är ett bra #nyord för svår baksmälla. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar