27 augusti 2015

Husesyn med politiker.

På tisdag eftermiddag nästa vecka blir det en rundvandring, En rundvandring Ida Legnemark (stadsdelsordförande Öster Borås) lovade mig redan 9 juli, när allt såg som mest hopplöst ut. Fast denna gång kanske vi åtminstone kan sätta en punkt i det infekterade bråket om Kommunikationsklasserna i Borås.
Bildord "Trygg" - (c) GFN

Då, 9 juli, trodde Ida L fortfarande fullt och fast att lokalerna skulle vara klara i den nygamla huset på regementsområdet i Borås. En hel del vatten har runnit under broarna sedan dess. Vi föräldrar har både hunnit få ett löfte om att flytten skulle stoppas och besked om att det löftet delvis brutits.

Praktiska lösningar
Mycket har också förändrats i arbetet kring flytten. Och informationen av dem. Om jag förstått det hela rätt har politikerna (där Ida är en) lite i bakgrunden gått in och handgripligt tagit tag i problemen. Det har upp till dags dato inneburit att ombyggnationen på regementet intensifierats flerfaldigt och blivit betydligt bättre än vad som först planerades. Det är inte så att lokalerna och skolmiljön än är färdigställda, det lär ta ytterligare några veckor. Men löften om att försöka göra det bästa av situationen, löfte att hjälpa personalen till bästa möjliga resultat efter rådande förutsättningar och löften om en tydlig omgörning och förbättring av ledningen av verksamheten har sammantaget gjort att vi (föräldrar och den underbara personalen) i vår tur lovat stötta så mycket det går.

På tisdag eftermiddag nästa vecka alltså - husesyn. Och kanske några fler politiska löften om hur ledningen både ska säkerställa verksamheten och planera för att stötta den i framtiden. 
Det kan trots allt bli bra. Det hade det inte blivit om inte vi föräldrar genom media klagat högljutt då, det blir det inte om vi inte stöttar nu. Allt fokus på goda lösningar alltså. Något måste ju även en förälder till ett autistiskt barn tro på...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar