16 augusti 2015

Att förlora ett förtroende.

En liten, men ack så viktig aspekt i detta varför åtminstone jag förlorat allt förtroende för ansvariga tjänstemän på Stadsdel Öster i Borås.

Det handlar om tjänstemännens antingen medvetna ignorans eller omedvetna inkompetens. Båda alternativen är lika illa.


Jag skriver naturligtvis om den påtvingade flytten av Bodaskolans Kommunikationsklasser. Där i början av juli kom beskedet om flytt, sedan tvingade ansvariga politikerna tjänstemännen att ändra sig i mitten av juli. Men nu verkar det som om flytten tvingas igenom ändå, eventuellt bara försenad någon eller några dagar. 
Mer om allt och nuläget kan du läsa om i  inlägget från i fredags. Dock vill jag belysa en detalj extra mycket:

Löftet att Kommunikationsklasserna INTE skulle tvingas flytta direkt vid skolstart kom från politiker och tjänstemän redan 15 juli, en dryg månad före den nu aktuella skolstarten. När vi för tre dagar sedan fick besked om att vi antagligen ändå måste flytta, beror det mest på att ingen gjort något alls åt de transformerade före detta klassrummen - till exempel är två av dem sedan juni omgjorda till matsalar åt andra skolbarn. Ingen har ens brytt sig om att ställa klassrummen tillrätta. Därmed finns inte längre lokaler kvar på Bodaskolan att ha vettig undervisning i för Kommunikationsklasserna.

Det vill säga; under de gångna drygt fyra veckorna sedan det numera utvattnade löftet om att slippa flytten har ansvariga tjänstemän antingen: 
1. medvetet valt att strunta i politikernas löfte om reversering av de omdiskuterade beslutet. 
2. eller så har de inte förstått att det inte går att vänta till mindre en vecka innan skolstart för att göra något åt situationen. 
Det vill säga, ansvariga tjänstemän har antingen struntat i politikerna medvetet, eller så är de inte kompetenta nog att förstå att det tar tid att ändra på ett beslut - tid som fanns då i juli, men som har försvunnit nu. Detta är antingen trots eller oförstånd. Antingen medveten ignorans eller omedveten inkompetens.

Jag vet vad de flesta andra organisationer, myndigheter eller företag skulle göra med de personer som antingen medvetet struntar i ledningens direktiv eller som inte är kompetenta nog att förstå när en måste agera för att lösa en given uppgift. Det kallas för att få sparken.

Om det inte blir någon konsekvens för ansvariga tjänstemän - som så hårt drabbat våra barn och oss i barnens familjer - blir det svårt att någonsin återfå respekt eller förtroende för Borås Stads tjänstemannaorganisation. Vi får väl se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar