27 augusti 2015

Hur utsatta barnen är.

Skärmdump P4 Sjuhärads hemsida
Inte nog med det som ansvariga tjänstemän gjort för att göra utsatta barn än mera oroliga, så händer ofta annat som vi föräldrar måste handskas med. Ta till exempel Vanessa, en 10-årig tjej som också går på Kommunikationsklasserna i Borås. Plötsligt stod hon där helt ensam, på fel ställe en eftermiddag, utan nycklar eller möjlighet att tala i en mobil. Då är du som förälder väldigt liten.

Jag berättar denna historia bara för att kanske försöka få lite bättre förståelse av dig. Den typ av förståelse som absolut inte fanns när beslutet om kommunikationsklassernas flytt kom, utan vare sig medverkan av berörda eller någon som helst vettig planering. För kring allt det stora, sker ständigt saker i det lilla.

Persida heter Vanessas mamma och vad det handlar om kan du höra mer om om du klickar här och går till P4 Sjuhärads hemsida. Även SVT Väst har gjort inslag (klicka).
Persida var för övrigt med under katastrofala mötet mellan föräldrar och ansvariga politiker en knapp vecka före skolstart för Kommunikationsklasserna...

I det som drabbade Vanessa med familj ber ansvarig VD för taxibolaget så hemskt mycket om ursäkt. Men faktum återstår. För föräldrar till funktionsnedsatta barn och för barnen själva är vardagen ibland för händelserik. En kram till Persida och de andra kring Vanessa. Jag vet vad ni går igenom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar