9 juli 2015

Mer (hopplös?) mediabevakning.

Igår intervjuades jag och två andra föräldrar av Borås Tidning, idag blir det Sveriges Radio Sjuhärad.
För ju mer vi tittar på beslutet att flytta våra barns skola, ju mer förvånade blir vi. Att flytta på de svagaste barnen är en sak, men nu verkar det hela vara en rad dåligt förberedda beslut, som i slutänden ingen riktigt vill ta ansvar för. Och - visar det sig - än finns beslutet av flytten inte diariefört...

Det handlar om flytten av Kommunikationsklasserna från Bodaskolan i Borås, där de finns idag med mycket lyckade och uppskattade resultat. Istället ska dessa barn med grava språksvårigheter alla med kort varsel flyttas till helt oanpassade lokaler - som inte ens är i markplan. Skolstart om mindre än sju veckor. Vi har blivit "lovade" att lokalerna ska vara färdiga för inflyttning då, men vem har hört talas om ombyggnationer av den omfattningen som är klara på bara sex veckor? I kommunal regi?

Uppgifter vi föräldrar lyckats gräva fram visar att beslutet tagits på tjänstemannanivå, utan ansvariga politikers direkta kännedom. Skälet ska vara platsbrist, med speciellt ett krav från Arbetsmiljöverket att åtgärda lokalproblem som varit kända i snart två år. För om inte detta åtgärdades senast i mitten av juni, skulle kommunen tvingas betala viten (böter). 

Och gissa vilka barn som måste flytta på sig i detta mer eller mindre desperata beslut - jo, de svagaste, de med störst behov av anpassade lokaler (som där de flyttas från nu), de som behöver mest tid för planering, trygghet och så vidare.

Läs mer om det hela - om du klickar här kommer du till gårdagens inlägg.

Tillägg 17.15:
Har fått veta att ärendet diarieförts på Lokalförsörjningsnämnden, så jag hade fel om detta. Det och mer fick jag veta vid ett möte med Ida Legnemark, ordf i stadsdelsnämnd Öster, där vår skola finns. 
Men fortfarande vill ingen ta ansvar för vad som händer. Och ansvariga hävdar fortfarande att lokalerna kommer vara klara till den senarelagda skolstarten 24 augusti. Jag tvivlar. Framför allt på anpassningen av lokalerna, med till exempel vatten i alla klassrum...
#blogg100 - dag 131

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar