11 juli 2015

En bra artikel. Men...

BT idag, förstasidan
Så kom då även Borås Tidnings rapporterande av flytten av Kommunikationsklasserna. Idag lördag var det dels huvudstoryn på förstasidan, dels ett helt uppslag sidan 4-5. Mest koncentrerar sig texten på det faktum att beskedet om flytten kommit mycket sent, men detta är faktiskt inte det största problemet.


Har skrivit om detta flera dagar i följd, mer om det om du läser de senaste dagarna inlägg.
Det värsta med denna flytt är inte att vi fick ett ruttet besked väldigt sent, utan att det absolut inte kommer att vara färdiga lokaler på regementet till vår försenade skolstart 24 aug. Det kan vem som helst med normalbegåvning räkna ut. 

En flytt utan planering
Eleverna ska alltså flytta från moderna, specialanpassade lokaler på Bodaskolan till före detta, numera utrivna temporära skollokaler på regementets gamla sjukstuga. Idag finns inget där. Och vi flyttar från ett modernt hus i markplan, med ett antal ingångar. Vi flyttar till en byggnad med en enda ingång, där första våning (av två) är en halvtrappa upp. Märkligt, eftersom det finns barn med rörelsehinder i klasserna. Detta är bara något av alla de försämringar med de nya lokalerna.
Sammantaget är just dessa elever de som kanske behöver bäst planering och förberedelse av alla. Till exempel; min son med autism behöver tid, mest av allt. Men det har de ansvariga inte över huvud taget tänkt påOch. Ingen planering är gjord för de nya lokalerna - absolut inte med de sommarlediga anställda eller med någon av oss föräldrar eller med barnen. Vad vi vet har inte heller någon byggprojektering gjorts än. Det är semestertider. När jag var där häromdagen var allt utrivet. Finns det någon som tror att allt detta är klart på bara sex veckor?
BTs insida, sidorna 4-5


Tre kassa alternativ
Så det finns tre alternativ, när detta inte är rätt genomtänkt
Antingen 1. fördröjs flytten på något vis, 2. barnen får gå där när ombyggnationen pågår eller 3. det blir ingen modern anpassning av lokalerna och barnen får klara sig med en väldigt enkel miljö.
Finns det ingen som vågar skämmas av de ansvariga? Ingen?
#blogg100 - dag133

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar