15 oktober 2017

Projekt "The Intersection".

Som du kanske vet var jag i Chicago igen i somras, tillsammans med ett mindre gäng gatufotografer. Några av bilderna har jag visat här, fler på min gatufoto-hemsida "GFN street". I dagarna har jag lagt upp ett nytt projekt, där alla bilder är en och samma plats, en korsning i The Loop i centrala Chicago. Här ett exempel.
"Crossing into light"
Det handlar alltså om övergångsställen, ränder, ljus och människor där. 
Det speciella med Chicago är att downtown är så relativt (med amerikanska mått mätt) hoptryckt. Detta faktum tillsammans med höga byggnader och flera olika nivåer du kan röra dig på gör att ljuset kommer från alla möjliga håll. Dels direkt, nedsipprande mellan skyskraporna, dels i reflektioner och skuggspelande rörelser. Lite svårt att förklara, men just detta scenskapande ljus är nog ett av skälen till att så många amerikanska filmer utspelar sig just i Chicago.

Vill också rekommendera ett besök på min hemsida för gatufoto, här skriver jag på mitt andra språk sedan 40 år, engelska. Fast det är kortfattad, enkel och rak engelska utan krusiduller, så jag tror allt att det är lättläst. Klickar du här kommer du dit i ett nytt webbfönster.

På foto-bloggen har jag alltså en sida med en rad bilder i ett enda av mina fotoprojekt, det jag kallar "The Intersection". Alla bilder i projektet kommer från korsningen E Randolph/N Wabash under den upphöjda järnvägen, ganska nära Millennium park i den del av Chicago som kallas the Loop.

Jag har också en rad av bilderna i projektet på Flickr, klicka här kommer du dit.

2 kommentarer:

  1. Det är spännande att "leka" med ljus vid fotografering. Svårt tycker jag men du lyckas väldigt bra måste jag säga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Dorotea. Jag bugar. Mest fotograferar jag för min egen skull. Roligt att lyckas få någon annan att gilla något också.

      Radera