15 juli 2013

En vandring som talar.

Kaninen vid ingången

Årets besök i Pilane är genomfört. Jag gillar Pilane eftersom det handlar om kommunikation och därför att allt är så stort att det inte går att ignorera signalerna. I år var det mycket humor som kan skönjas i delar och helheten. Samt ett behov av att få in pengar.
Och så är det vacker miljö. Och du får ta med hunden...


En webblänk gör att du kan hitta dit (klicka här):
Brillo bil. Bara kommersiellt?
Undrar dock om inte årets utställning är ett mellanår. Ett ställningstagande riktat om inte mot, så ändå till kommersiella intressen. Hoppas dock att finanserna klarar sig till kommande år. Pilane är häftigt.
Humor. Eller kanske bara en glimt i ögat. Att denna "Legosoldat" har en begränsande tidsaspekt ska kanske få föräldrar att fundera på vilken tid som är avsedd för barn och barnsligheter?
LegosoldatEn himla många samtal

Komikern Claes Eriksson finns med på både ett och två hörn i årets utställning. Att placera ut tre numera gammaldags telefonkiosker som ringer upp de passerande. Lite götebosskt, kanske?
Porten
Sten är det gott om på Pilane, både den naturliga och den ihopsatta. Gillar den "Rasande stenen" - en sten som trotsar tyngdlagen på en av de många hällarna. Eller varför inte denna. "Porten" består av en massa sten. Tillsammans formar de, ja, en port. Eller?

X-15. War e du Wurpen?
Och sista objektet på den med pilar utstakade banan är en (tror jag) Jan Lööf-inspirerat rymdskepp som kraschlandat. Här ser du framkonen inifrån. Kan berätta att det var en enkel propeller som sitter längst bak. Kan vara jobbigt att korsa vintergatan pedalandes?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar