3 maj 2013

101. En blogg-paradox.

Jo. Gick i mål igår. Och bloggar idag igen. Men?
Livet är inget projekt, med start och mål. Med avslut och nystart. Livet pågår jämt, ungefär som språkets utveckling ständigt är i omdaningsskede. Och även om ett projekt som detta (#blogg100) skapat mycket, är det ändå bara ett bland många projekt i livet.

Och vem säger att #blogg100 är över, fastän de 100 dagarna är nådda? Så vitt jag vet är detta vare sig en tävling eller en förordning. Vi gör som vi själva vill, även om någon annan kommit på själva grundidén. (Tack Fredrik Wass!)

För min del har det varit otroligt roligt, men den överhängande frågan de senaste två veckorna har varit: sedan då? När det tar slut, vad händer då?
Så jag bestämde mig för att det hela är en paradox och att livet går vidare. Och att blogg100 lever vidare. Detta är det sista inlägget på ett tag som taggas #blogg100, men inspirationen, idéramen och önskan att skriva oftare hänger kvar. För att livet alltid går vidare.Paradox. Enligt ordlistan: skenbart orimlig, motsägelsefull, oväntad, onormal. Substantiverad form av grekiskans paradoxos, som betyder emot den vanliga regeln. Grekiskans para- betyder emot och doxa betyder mening, lära. Jämför med ordet dogm.
#blogg100 - 101

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar