8 maj 2017

En parksöndag.

Så mycket vi gjort, så mycket kvar att göra - i vårt nya boende. Så det bästa en kan göra är att inte häcka hemma, utan ta en lååång promenad i parken.

Slottsskogen 7 maj 2017. Inte lika varmt som den övriga senaste veckan, men mest uppehåll och skönt ändå. Så det är mängder av människor i parken. Och hundar. Överallt. 
Fungerar bra för en gatufotograf att bara gå runt lite och fotografera närhelst lusten faller på.
Dog attention

Dogs are pulling

Joy of walking

Let's get a view

Two benches

Work area traffic


#blogg100 - dag 69

6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En felaktig knapptryckning och det går inte att ta tillbaka din kommentar Helena. Men, ungefär så här:
   I de allra flesta fall ingen reaktion alls. I de näst mesta fallen positivt. För det handlar om hur du själv fotograferar. Att göra det öppet, med ett leende och "deltagande" gör att det mesta blir ett nöje och en positiv upplevelse.
   Du frågar egentligen om den oro som många som inte sysslat med gatufotografering ofta undrar över. Hur är det med integriteten? Men som sagt i de allra flesta fall inget problem över huvud taget. Jag har kommit i lättare konfrontation med andra vid tre (3!) tillfällen och då har jag säkert tagit långt mer än 100.000 gatufotobilder under snart fem år. Vid alla tre tillfällena handlade om en äldre man som kände sig förfördelad. Vid alla tre tillfällena har jag försökt förklara att jag inte bryter mot någon lag eller förordning.
   Det finns mycket mer att säga om detta. Rekommenderar en text jag skrev på min bildblogg för ett par år sedan.
   https://gfnstreet.wordpress.com/6-vem-far-fotografera-var/

   Radera
  2. Då kommer min kommentar i repris här: Jag blir så nyfiken på vilka reaktioner du möter av dem du fotograferar! Är det glada, nyfikna, oroade? Vad möter du?

   Och Joy of walking minner om mellan-bonusbarnbarnet som var på besök i helgen. <3

   Och när jag nu läst ditt svar så tackar jag, och ska genast läsa blogginlägget och samla lite mod att faktiskt själv börja fotografera mer! Tack för inspirationen.

   Radera
  3. Finns till och med en hel minikurs där. Lycka till. Och är du i Gbg någon gång kan du träffa mig och/eller några av de nätverkande gatufotograferna. Mkt trevligt folk...

   Radera
 2. Men moraliskt då? Om man inte vill läggas på nätet? Jag personligen skulle inte gilla att någon la upp foto på mitt barn tex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en rad olika aspekter på detta. Men att gatufotografer skulle vara värre eller mer "kränkande" än alla dessa människor som tar bilder med mobiler har jag svårt att tro. Så var vill du dra gränsen för vad andra ska få fotografera? Jag brukar alltid använda "sunt förnuft". Någon som inte vill vara med på bild, brukar jag respektera. Men att inte fotografera i offentlig miljö för att någon kanske kan bli lite fundersam, nej då avstår jag inte.

   Radera