16 maj 2016

Uppkopplade saker.

På engelska kallat Internet of Things eller IoT. Nästa stora steg i integrationen av "smart" teknik i vardagsliv, arbetsliv eller fritid.

Internet of things (IoT), är ett samlingsbegrepp för när maskiner, fordon, hushållsapparater, kläder och annat samt människor och djur förses med sensorer och processorer. Det för att de aktuella sakerna och varelserna kan ta till sig och kommunicera med allt runt omkring. Med hjälp av dessa interaktiva system kan ett situationsbaserat beteende skapas för smarta, attraktiva och hjälpsamma miljöer, varor och tjänster.

Det finns till och med en egen hemsida för IoT Sverige, som bland annat Vinnova står bakom. Där kan du läsa mer om bland annat de praktiska tillämpningarna (klicka).

Igår publicerade också Svenska Dagbladet en intressant artikel som pekar på hur detta redan börjat ske inom en rad olika områden. Riktigt intressant läsning om hur näringslivet och fritidslivet redan har börjat förändras (klicka).

Själv ser jag framemot hur ny teknik kan se till att jag får fler goda vänner i verkliga livet, just detta är ju i realiteten det som all ny teknik egentligen misslyckats med. Den som lever får se.

#blogg100 - 77

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar