7 december 2017

Våga bli influerad.

Skärmdump ceciliafolkesson.se
Tänkte dela med mig av några webbplatser/bloggar och hemsidor som är goda uppslagsplatser för mig själv, både yrkesmässigt och mer personligt. Först ut kommer en vän och före detta arbetskamrat...

1. Cecilia arbetade jag med under ett par år på reklambyrå. En kunnig och bestämd tjej, med smarta idéer och lösningar på mat och hälsa. Och resor. Är allt lite avundsjuk på hennes kopplingar till Bali, dit hon reser någon gång om året (med eller utan barn). Hennes recept på både mat och annat är lockande.
Rekommenderas varmt. Klicka här för att komma till ceciliafolkesson.se

2. I det löst sammanhållna blogggrupperingen "Bloggare som hjälper varandra" finns många bra bloggare, med tips om det ena och andra. Bara för att välja någon - en som ibland gör mig lätt generad, men framför allt informerad är Charlotte Cronquist och hennes blogg Lust och liv. Charlotte kallar sig kärlekskrigare och ger handfasta tips om kvinnors njutning och självkänsla. Allt grundat i kunskap som du kanske inte har tidigare. Vågar du läsa hennes blogg? Klicka.


3. Har skrivit ett par kurser för mikrokurs-sajten Daily bits of. Har kan du få kunskap i mycket lättsmälta doser. Antingen lite varje dag via e-post, app eller messenger. Det finns kurser utan kostnad i allt mellan psykologi, städning och gatufoto (ja just det - min kurs).
Numera finns även kurser mot kostnad, men varför inte först leta upp och testa något som ger nya insikter. Klicka här och titta efter.

4. Är ju hyfsat språkintresserad - arbetar med texter, kommunikation och mellanmänsklig förståelse dagligen. En av mina viktigaste källor är Språkrådet och deras Frågelådan. Där kan du få svar på det du länge funderat på när det gäller språk. Det bästa är att om de inte redan tidigare svarat på frågan du tänker på, så är de alerta och tar reda på och svarar inom någon dag. Finns på nätet (klicka) men även på Twitter (klicka)

4 kommentarer:

  1. Men åh så glad jag blir över att bli nämnd på din blogg. *Rodnar av glädje*.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äh. Du är ju kul, intressant och givande att läsa. Bara att gilla läget Charlotte...

      Radera
  2. Tack för tipsen. Några kände jag till men inte alla.

    SvaraRadera