6 augusti 2016

Utan så många ord.

"Braided sister" by Hueman
Tror att vi bara sett början på transformationen av våra städer. Där det som tidigare ansetts vara ungdomskultur och lite utanför blir säkert i framtiden centralt och bärande. En del av detta är gatukonsten. I år är det Göteborgs tur.

Det är lite trevande så här i början, innan acceptansen och kravet på mer "nära" konst tar över. Vi är så vana att leva i gråa och sterila miljöer, vana vid att detta skulle vara rent och snyggt. Men det livlösa går många unga inte alltid med på och gatukonsten är ett sätt att skapa liv i steril miljö.

by AnaMarietta 
Tidigare har jag berättat om No Limit i Borås, att det fungerat bra i Borås men svårare i de största städerna. Nu är det till slut dags för Göteborg att få sin egen gatukonstfestival: Artscape 2016 Göteborg.

Jag tror inte att detta är mer än början på början, när det gäller gatukonsten. För graffitin måste mogna, liksom vi konsumenter och stadsbor. Men det är vackert ändå.
by Rone
Här fem exempel, varav det nedersta (när jag tog bilden i torsdags) inte var klart än. Det är Henrietta Kozica som skapar en sagovärld på kulturhuset Kåken på Härlanda park.


by Cityzenkane
Henrietta Kozica framför "sin" vägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar