5 december 2016

Basreglerna för hemsidan.

Hemsida. Något alla måste ha? Egentligen inte, men för den som vill synas är detta inte bara en god sak, utan även utmärkt. För till exempel den som sysslar med Content Marketing bör en fast egen plats finnas i cyberrymden. Det kan vara på Facebook eller liknande, men egen hemsida fungerar bäst.

Nå. lite goda råd kan då vara på sin plats för företagaren som inte riktigt vet vare sig hur eller varför en hemsida ska skötas.

Fem för bloggen
För en bloggare kan dessa fem tips underlätta, i alla fall för att bli bättre och mer synlig. Läs dem och fundera varför det blir bättre så här:
1. Gör allt enklare
2. Använd rubriker, teman och underteman
3. Dela
4. Ha roligt
5. Bilder leder ögat

Och om du kan det, använd gärna SEO, sökmotoroptimering. Tänk på att om din sida inte ser bra ut kanske du med SEO kan locka till dig besökare som inte stannar.

För en företagare finns fem grundregler (lite grundade i de fem tipsen ovan) när det gäller innehållet för hemsidan:


Fem fingrar, fem tips
Korrekturläs allt
Det finns inte mycket som skadar ett första intryck som särskrivningar, syftningsfel eller stavfel. Du bör både korrekturläsa och källkritisk kontrollera fakta. Allt så att den information du delar korrekt och så att besökaren hittar det hen söker.

Mer än att bara sälja
Dela istället med dig av dina goda tips, råd, med mera för att öka trovärdigheten. Det kan leda till att dina besökare förvandlas till lojala kunder, - det alla på nätet eftertraktar.

Ta bort spretigt innehåll
Håll dig istället till ett fåtal produktkategorier för att besökaren verkligen ska förstå vad ditt företag erbjuder. Om kunden vill kontakta dig för att få veta mer är det också viktigt att dina kontaktuppgifter är tydliga och lättillgängliga på sajten.

Lätta upp visuellt
Publicera beskrivande bilder och liknande, inte bara skriva långa texter. Du vill ju ge läsaren ett positivt intryck.

Ren och enkel design
Lägg fokus på en ren och enkel design med riktigt snygga bilder. En rörig sajten är förutom svår för en besökare att ta ställning till, enklare att gilla och eventuellt köpa något från.
Använd också konsekvent samma design på hela sajten.

Vill du ha mer hjälp är jag bara ett klick bort (klicketiklick till Novik Media & Kommunikation).

#blogg24 - dag 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar