23 september 2015

Många engagerade.

För många kan det kanske verka som vi är ytterst få som verkat för att bevara, försvara och utveckla kommunikationsklasserna i Borås. Detta är inte sant. Det finns inte heller någon åsiktsspricka mellan föräldrar eller verksamhetspersonal, bara en gigantisk avgrund mellan högre tjänstemän och vi som lever nära verksamheten.

Att flera arbetat hårt för att göra det bästa i en nästan outhärdlig situation, illustreras bra av en debattartikel som en av pedagogerna skrev i Borås Tidning i somras (när mediastormen om flytten var som värst). 
En artikel som också förklarar en hel del av spelet bakom och före det förskräckliga som hände i somras. Den är skriven av en av vår sons tidigare pedagoger, som vi uppskattar mycket. Hennes ord är viktiga - du kan läsa dem genom att klicka här (debattartikel i BT), men ett kortare citat bjuder jag på redan här:


"... På avslutningsdagen blev vi informerade om att ett beslut tagits att vi ska vara på regementet. Ett frågetecken rätades ut men 100 nya tillkom, till exempel: Kommer lokalerna att hinna anpassas innan skolstart? Kommer vi fortsättningsvis att tillhöra Bodaskolan?

Sedan 10 juni har mycket hänt. Föräldrar har reagerat, handikapporganisationer har riktat kritik mot det sena beslutet, politiker anser att planeringen varit dålig och skjuter upp flytten.

På Bodaskolan står flyttkartongerna packade med all skolmateriel, klara för transport till ”regementet”...
Var finns samordningen, samarbetet, inflytandet och delaktigheten?
Vem fattar beslut och vem samlar in adekvat information till ett beslutsunderlag?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar