4 september 2015

Basker blå...

Skrev igår på min Facebooksida nedanstående ord, i samband med att jag ifrågasatt Jimmi Åkessons mänskliga sida och i  in tur blev ifrågasatt för det.
Jag är en stolt medborgare, som gjort FN-tjänst både på Cypern och i Bosnien. Jag förstår inte hur någon kan stå och kräva att flyktingar ska bort från landet, när världen ser ut som den gör. Eller att vi absolut inte ska hjälpa fler.

Facebooktexten, som jag ansåg mig nödgad att skriva:

"Fånigt att jag ska behöva förklara det, men så här är det:
Jag har anklagats av konservativa och liberaler för att vara kommunist och socialist. Jag har anklagats av kommunister för att vara knapadel, urborgerlig och reaktionär. Jag har anklagats av kristdemokrater och socialdemokrater att vara familjehatare respektive antireformist. Och jag har anklagats av SD-anhängare att vara emot deras yttrandefrihet. De har alla fel..."

Dessutom tycker jag att vi alla har en medborgerlig plikt (förutom den rent mänskliga, humana) att värna alla de som är svagare, lider och har drabbats av krig och annat elände. Att vi i Sverige inte har råd, vare sig ekonomiskt eller demokratisk, att ta hand om andra är förbannad lögn!

Min stolthet över tiden som fredsbevarande och -skapande soldat beskriver jag bäst med en haiku...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar