18 mars 2018

Vad du ser.

Blandar under årets 100-dagarsutmaning bilder och texter. Idag blandar jag dem mer än vanligt. Då blir det något jag kallar #bildord.
Denna gång från en relativt kall sommarkväll vid Burt Lake, Michigan för nio år sedan.
#bildord: Utsikt

Att ha fri sikt är viktigt för oss människor, oavsett avsikt. För visst vill vi gärna se en bit framåt, bara lite bortom det vi har i nuet. Tyvärr glömmer vi då att vara just i detta levande nu, då livet är. Då livet som var och det som blir möts. Nu. Inte då - nu!

#b100g - dag 18

4 kommentarer:

 1. Det ligger ju i människans natur att alltid blicka framåt. Men precis som du skriver är det lätt att bli blind för det som finns här och nu.

  SvaraRadera
 2. Ja, vi ser an det som kommer, om inte annat för överlevnadsskäl. Just därför har vi kanske (för ofta?) svårt att njuta av det vi har.

  SvaraRadera
 3. Vilken häftig bild!...och kloka ord! Ibland ser man inte det som är precis framför näsan pga något som lockar längre bort. En ganska vanlig liknelse till livet självt. Man har sina planer framåt och glömmer ibland bort de små guldkornen i vardagen, det som händer just nu. Det är ofta det bästa, de oplanerade stunderna där inga förväntningar finns :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. De gånger jag känt ren lycka, har det varit i ett magiskt nu. Visst går det att njuta av det som varit osv, men just magin i nuet är speciell

   Radera