24 mars 2018

Speglat ljus.

Hon mötte min blick, jag tog en bild. Det magiska här bestod dels i att de egentillverkade speglarna hon sålda gav extra direktljus i hennes ansikte, dels i det faktum att hon log, log och log hela tiden. Med ett leende som smälte världen.
Lady mirror
Taget i Covent Garden, London i april 2014. På min första gatufotoresa, tillsammans med Mats Alfredsson. Vi var ett ett gäng på drygt 20 personer som ordnade resan och login på egen hand och sedan sammanstrålade på Oxford Circus på förmiddagen två dagar i rad för våra foto-äventyr.

Camden Market, Brick lane, Covent Garden och mer ändå. Kul, inspirerande och bara början på min resa inom genren. Senare har det blivit fyra städer till som vi så här långt gemensamt upptäckt och dokumenterat. Ett äventyr som fortsätter.

#b100g - dag 24


4 kommentarer:

 1. Vad roligt med gemensamma och återkommande fotoresor! Förstår att ni inspirerar varandra mycket. I London finns ju mycket att fota, inte bara gatufoton, utan så mycket annat också :) London har en stor plats i mitt hjärta.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ett mycket socialt projekt detta. Roligt och inspirerande.

  SvaraRadera
 3. Jag funderar på hur du gör när du fotar "folk på stan". Ber du om tillåtelse? Jag tycker att det är lite knepigt och undviker (tyvärr) det därför

  SvaraRadera
 4. Jag bär min kamera öppet och när jag tar ett foto syns jag. Det är inte annorlunda än alla de som dagligen tar massa bilder med mobilen. Ibland ber jag om en gatuporträtt och det brukar aldrig vara ett problem. Är du mer intresserad av hur detta fungerar, kan du alltid titta i en baskurs i gatufotografi. Bland annat tar vi upp detta med att fota på allmän plats.
  https://dailybitsof.com/courses/gatufoto?locale=sv

  Och. Det finns inga lagar eller regler som säger att en inte får.

  SvaraRadera