27 mars 2018

Smått är gott.

Livet är aldrig bara de stora händelserna och upplevelserna. Egentligen (om vi ska vara ärliga) är det mest de små sakerna som vi rör oss kring. Och som vi ibland slår näsan i.

Drömmar små
Ja. Det var precis det jag gjorde den dagen jag skrev texten här intill - slog i näsan. Jag gick och drömde och vips, ont. Jag tänker att det är så vi lär oss massa nyttiga saker. Drömmandet och visionerandet är bra, men är du inte uppmärksam får du betala i dels små erfarenheter, dels rejäla blåmärken. 
Fast livets hårda skola fungerar ju. Tror inte att jag kommer att drömma så där mycket kring det skåpet i fortsättningen.

Och så både rimmar det och är på versfot...

#b100g - dag 27

5 kommentarer:

 1. "Livets hårda skola " verkar det som mer än 65 % av befolkningen i landrt gått på. Bra texter fu skriver jämt jämfört hur jag skriver

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Jag kanske till och med 100 %?
   Har ju skrivandet som yrke, haft det i många år. Så jämför inte utan se i stället hur du själv blir mer och mer van.

   Tack för kommentar.

   Radera
 2. Ja, man kan verkligen hamna i sin egen värld när man dagdrömmer ;-) När jag läste din text drog mina tankar iväg till ordet misslyckas och att någon en gång påpekade att delar man ordet blir det miss lyckas och det låter inte lika hårt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Jag tror inte att det finns en enda vuxen människa som inte gått hårt på en nit (eller flera) i sitt liv. Det är nog del av livet att göra det. Smartast är nog just det att lära av sina miss-tag. Eller hur?

   Radera