2 oktober 2017

Bilder, bit för bit.

Har under flera år sysslat med gatufotografi, som en naturlig del i mitt människointresse. Street-kulturen är också följsam, tillåtande och delande. Det vill säga, en delar med sig av kunskapen efter bästa möjliga förmåga. Tillsammans med en annan fotograf har jag därför producerat en kurs i gatufotografi.


Gatufotografi är i grunden "snabbt" och anpassat fotografi. Det gäller att hänga med eller att ibland vara en del av det dagliga ganska höga tempot. Kameran ska alltid vara redo och inställd, liksom din vilja att umgås och träffa nya personer. 

En enkel bas
Ett av utgångskriterierna när jag och Daniel Eliasson skrev vår mikrokurs var att det ska vara enkelt att delta och att kunna ta bra bilder. Tillåtande, utan regler och inkluderade var andra viktiga mål.
Och. Gatufotografi är en bra bas för all fotografi. Den som kan ta bra gatufotobilder, kan även ta bra bilder i andra sammanhang. För grunderna ger kunskap även för mobilfotografen, likväl för den som har världens mest avancerade systemkamera. 

Länkarna
Bäst av allt? Det kostar inget, och kursen tar inte speciellt mycket tid. Länken till den finns här. Via en annan länk (till min firmasida Novik Media & Kommunikation) kan du läsa mer om kursen. Via en tredje länk hittar du kursen på engelska (min GFN street blog).

6 kommentarer:

 1. Wow! Denna kurs ska jag absolut kolla in. Gatufotografier är definitivt den kategorin fotografier som jag gillar mest att titta på. Det är verkligen något speciellt när fotografer har lyckats fånga en verklighet på bild så där som gatufotografier ofta är (eller verkar vara i alla fall)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul. Hoppas du får lite inspiration då. :)

   Radera
 2. Underbart! Klart att jag ska gå kursen. Och tycker väldigt mycket om att du skriver om tillåtande, inkluderande, utan regler - precis som jag tänker om hälsa (som är mitt expertområde)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi verkligen överens. Och i mitt tycke båda moderna... 😊

   Radera
 3. Den kursen rekommenderas varmt!

  var i Salzburg i helgen och vågade faktiskt ta lite gatufotografier.... jag märker att jag lärt mig av att fånga främlingar på bild, fast jag ofta kan tycka de ser spännande ut. Men utmanade den (o)vanan i helgen!

  SvaraRadera