22 september 2017

Spaning: Hundar på stan.

Egentligen något vi redan är mitt inne i, men för alla er som bor i mindre städer och inte sett detta än: I framtiden får din hund sin egen matskål på restaurangen, när den följer med på stan.


I mindre städer som Borås (där jag växte upp) har restaurangfolk inte riktigt förstått än. Vi pratar om trenden "vardagsrum på stan", att folk i allt större grad vill träffas och umgås ute på stan, något stockholmare, göteborgare och malmöiter insett för länge sedan. 
Vår hund, som numera ofta 

följer med på restaurang

Statistiken talar sitt tydliga språk - det blir hela tider i alla större städer en större andel ensamhushåll. Och den trenden nästan accelererar, i hela världen. Även detta gör att umgänget ute på stan blir allt viktigare. Nästa steg är att det ska vara möjligt att ta med sig hunden. I Göteborg där jag lever numera, finns idag ett flertal ställen där du kan ta med din hund, inte bara till uteserveringen, utan även inomhus. Jag tror bestämt att antalet matserveringar och pubar med hundskål att få låna bara blir fler i framtiden?


Bra eller dåligt, tycker du?


Här några tips på ställen i Huvudstan och i Göteborg som låter dig ta med din hund redan idag.1. Hundvänliga Stockholm 
2. Kafeer och Krogar i Gbg 
Och en text från Göteborgs turistorganisation om att ta med hunden (klicka)

Vad så lite vad Livsmedelsverket säger om detta med mat och hundar: 

7 kommentarer:

 1. Jag tror det är jättebra! För många är ju husdjuren som barn och barn får en ta med sig ut ;) Sen behövs det ju restriktioner också, hunden kan ju tyvärr inte följa med överallt pga allergier osv. Men jag tycker absolut att fler kan tillåta det! <3

  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske inte överallt, men definitivt i mycket större grad än idag...

   Radera
 2. Jag som har hund välkomnar detta men tycker inte att det ska vara överallt. I dag kan jag inte åka någonstans med hund nästan och det blir jobbigt framför allt på semestern. I Skåne är de till exempel bättre på detta.

  SvaraRadera
 3. Åh, håller så´med. jag vill även ha Kattställen, där man får umgås med dessa djur. Bor i Sthlm, min bästis har sin hund med överallt, vilket ibland blir begränsat för att hundar inte tillåts. På tal om allergier, Generallt, inte undantagsvis, går det ju mycket bra numer med hjälp-mediciner..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattställen? Ja, varför inte. Måste fundera lite på hur det går till bara.... Jo, kanske.

   Allergier ska en vara noga med, även om en hel del vetenskap just nu pekar på att det handlar om överkänslighet snarare än rena allergier. En bra märkning av stället? Uppdelning av lokalerna? Det kommer säkert att lösa sig.

   Radera
 4. Låter som en kul idé men det måste nog framgå tydligt. Har en vän som blir riktigt sjuk om hon kommer nära ett pälsdjur. Men som sagt - kul idé

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tydlighet är väl bra. Men märk, jag är inte förespråkare i detta inlägg, bara spanare...

   Radera