17 september 2017

Söndagsporträtt: bossy waitress.

Gillar att fota när folk är mer avslappnade, typ på kvällar och i mörker. Största problemet är då inte att hitta rätt motiv, utan snarare att få kameran att fungera som du vill. Bra då med kamera som tål dåligt ljus utan att bilderna blir fö korniga.

På senaste resan till Chicago var fyra av oss svenska gatufotografer i stans restaurangdistrikt, River North för att umgås, träffa människor och... fotografera. #ssp #sundaystreetportrait

Boss bar waitress
Tyvärr vet jag inte vad hon heter, tjejen som serverade oss på Boss bar. Vi hade varit på samma ställa dagtid ett par dagar tidigare, men då var det en annan som serverade oss. Ett par av oss frågade om hon hade något emot att bli fotograferad och då sa hon med ett leende:
"I really never like to be taken pictures of, 'cause I don't like what I see. But then again other people say I look good in pictures, so why not."


Detta blev mitt resultat.

Andra av mina gatuporträtt hittar du om du klickar här

6 kommentarer:

 1. Försöker kommentera igen, ibland verkar det inte funka... Jag gillar bilden, och tillsammans med din beskrivning fick den mig att tänka på min favoritlåt av Peter LeMarc: Evelina. I sången sitter han sent "när skylten har slocknat" i en bar och iakttar henne som jobbar där. Hon ser inte honom, men han ser och minns... Lyssna gärna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar fint.
   "Evelina" har jag hört massor av gånger, men måste nu lyssna igen. Med bilden framför mig...

   Radera
 2. Fint tillägg av Mona om sången.
  Och bilden är fantastiskt fin. Skulle gärna se den i stort format på en vägg!

  SvaraRadera
 3. Gillar henne! Cool bild o hon ser ut att vara en cool tjej! Vill också vara gatufotograf - verkar grymt spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut inget som hindrar dig dig, tvärtom öppet för den som gillar att fota - med den kamera en har. En del fotar ju mest med sin mobil, till exempel.
   Ett tips är att få just tips genom en gratis mikrokurs jag skrivit. Du hittar den här:
   https://dailybitsof.com/courses/gatufoto

   Radera