6 december 2017

Mobil ♥ jul = konsumtion.

Läste lite i en kvartalsrapport om e-handel inför julen. Och mellan raderna kan en förstå att utan mobil, ingen jul. För så mycket använder vi mobilen i det dagliga konsumerandet, så att konsumtionens stora högtid julen inte skulle bli av utan mobilen.

"Mobilen kommer att vara en trogen följeslagare under årets julhandel för mer än varannan julklappskonsument. Först och främst kommer mobilen att användas till att jämföra priser i olika butiker. Detta pekar på ett intressant konsumentbeteende där de fysiska butikerna sannolikt i realtid kommer att vara utsatta för priskonkurrens från e-handeln. Exempelvis kan en konsument som hittar en vara i en butik på stan direkt ta upp sin mobil och se om varan går att hitta till ett bättre pris online". Ur PostNords e-barometer Q3 2017

Ur PostNords e-barometer Q3 2017

Ja, vissa fakta i diagrammet ovanför är intressanta, som att till exempel var 20:e tillfrågad inte ens har en mobil. Fast då ska en komma ihåg att det i första hand gäller äldre personer och de är inte de som konsumerar speciellt mycket i dagens Sverige (eller någon annan stans i världen).

Tidsoptimister
En annan sak som finns att läsa i ovan nämnda rapport är att dagens unga konsumenter (och speciellt de som använder sina mobila enheter mycket) även är tidsoptimister. Citat:

Det tar trots allt någon eller några dagar att få sitt paket inför jul. Så om du väntar något stort från dina barn, kanske du kan förvänta dig att få julklappen något sent i år?
Läsa mer? Klicka här.

4 kommentarer:

  1. Ja mobilen är bra till ganska mycket får jag säga! ;)

    SvaraRadera
  2. Gör mitt bästa för att undvika att göra julen till Konsumtion. Försöka duger?!

    SvaraRadera