31 juli 2017

Vattenlek en varm dag.

Varmt. Eller snarare väldigt hett. Det var tre svettiga dygn i Chicago för mig och de andra sju fotograferna. Fast det fungerade bra, speciellt när en kom till Crown Fountain (Jaume Plensa) i Millennium Park. Det är nämligen något så fint som ett konstverk för folket.


Bending under water
Gillar modern urban konst, speciellt den som är en del av själva livet. Crown fountain består av två stora fyrkantiga monoliter, ställda mitt emot varandra. Mellan dem finns en grund bassäng - kanske som mest 10 cm djup. Projicerat inifrån varje sten, på sidan mot den andra stenen är ansikten, uttryck som hela tiden byts. När det går är detta också ett vattenkonstverk. Dels rinner det ner kaskader av vatten utmed monoliterna, som ett vattenfall ungefär. Och var femte minut sprutar det ut en tjock stråle med vatten från "munnen" på de båda monoliterna.


Fountain happiness


Allt detta gör det till en samlingsplats för både turister och Chicagobor. På varma dagar är det många, inte alls bara barn, som svalkar sig vid fontänen.
Här några gatufoto från desamma. Och tro mig, jag har en mängd fler bilder, alla nästan lika häftiga.

Du kan också se samma bilder på min bildblogg:  GFNStreet. Bara klicka här.
How to fill a bottle


Happily drenched


Pink water pose


Pink water dance

4 kommentarer:

 1. Bilderna förmedlar känslan att människorna gillar "sitt" konstverk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, ja. Konst som folk deltar i varje dag, även när vattnet inte är påslaget på vinterhalvåret. Ett häftigt ställe, Millenium Park.

   Radera
 2. Vilka fantastiska fotografier!

  Jag hade behövt en sådan bassäng idag. När solen är framme har vi rejält varmt. Trädgårdsarbetet tar på! 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ja, svalka kan en behöva i många olika former...

   Radera