31 maj 2012

Tre semesterord.

Var på semester på karga Karpathos för en vecka sedan. Charterresor är ok, bara du vet vad du vill och att du slipper de medresenärer du gärna vill slippa...

Tjôtrôv. Tjôta är ett typisk Göteborgsuttryck, som med rätt accent säger allt. Någon pratar och tjatar: tjôta. Någon snackar, utan att egentligen veta något om ämnet: tjôta. Någon sitter bakom dig på planet och slutar aldrig prata, trots att det är uppenbart att det mesta bara är tjôt: tjôtrôv.

Våg/a. Ett underbart ort som eftersom det är så kort och allmänt kan användas till en massa saker och har en massa olika betydelser. Vågorna i Medelhavet är kalla. Kan man våga sig i i alla fall? Det är ju mer än bara äran som ligger i vågskålen. Och du får säkert vågor i håret. Våg.

Taxfree. Finns ju inte längre i Europa, inom EU. Borttaget sedan ett antal år. Men reser du på semester så är köpargumentet ändå taxfree. Alltså, att locka med lägre pris och kalla det för taxfree är egentligen bara att ljuga. Men är det semester, sol och goda upplevelser, så hör inköp att ta med hem till. Och trots att det verkligen inte är skattefritt, så vet alla vad taxfree betyder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar