5 januari 2012

Ord som ger mer.

Ibland blir det för mycket. För mycket av irritation, negativism och förfördelning. Så idag tänker jag slå ett slag för positiva hörnan. Och ge dig tre ord av skilda slag som alla är svåra att inte förhålla sig glatt till.

Hund. Altruismens sanna varelse. Vår hund är i princip alltid glad. Och aldrig arg på dig, vad du än gör för dumt. Är du borta fem minuter går svansen som en helikopter när du kommer tillbaka. Är du borta fyra veckor likaså. Aldrig ens en tillstymmelse till skäll. Det har gått så långt med hundens naturliga altruism att ordet i sig - hund - förknippas med glädje. Hund.

Fruktstund. Försök bli arg när du hör ordet fruktstund. Förknippat med dagis, javisst. Men samtidigt en stund för lugn och energitillförsel. En stund av godhet, liksom. På en fruktstund är få arga. Fruktstund.

Nätkärlek. Motsatsen är ett vanligare och rätt trist ord - Näthat. Fast när du tänker närmare på det är nätkärlek minst lika vanligt, om inte vanligare. Finns överallt på sociala medier, och själva skälet till att vi är där. Vi söker vänskap, bekräftelse och kanske lite kärlek och gilla-knappen är viktigast av allt. Den med vilken du bildligt talat nickar gillande till vännens skrivna tänk. Och det sprider sig, den som gillar en massa på nätet, blir "gillad" tillbaka. Så skänk lite nätkärlek idag. Det är du värd - och säkert att få av också. Nätkärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar