17 januari 2011

Att ha eller inte ha...

Det har sagts mig att det krävs tre saker för att lyckas i affärsvärlden, kanske är det så:
Tur. Inte; det är din tur, utan snarare; sicken tur du har. Frågan är bara om det egentligen handlar om tur. Den som har tur har ofta säkert något mer. Kanske är det insikt, kanske är det en bra känsla. Och visst är det så att oftast är det någon annan som har tur, medan när du lyckas så är det snarare kunskap? Tur är väl det.
Timing. Är från början engelska, men så väl inkorporerat att det känns svenskt. Betyder att du inte bara är rätt i tiden utan även att tiden arbetar för dig. Borde kanske egentligen heta tidskänsla på svenska, men det ordet förstör ju just känslan. Eller typ, timingen.
Talang. Det du föds med och inte kan få därefter - fast det är ju inte riktigt sant. Titta till exempel på fotboll. De som hade mest talang i unga år har i de flesta fall slutat innan de ens kom upp i seniorålder. Med talang kommer nämligen lathet. Den talangfulle behöver aldrig jobba lika hårt som vi andra. Och de som blivit bäst i världen har alla tränat, tränat och sedan tränat lite extra när de andra la av. Det var duktiga, javisst - men det är den extra och hårda träningen som gett resultat. En del har talang, en del jobbar sig till framgångarna och en del är både talanglösa och lata. Orättvist, men så är livet. Talang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar